Merhaba arkadaşlar, sizlere Roma’da ki seyahatimi anlatıp nerelere gidip gitmemeniz gerektiğini ve neleri sevip sevmediğimi paylaşmak istiyorum !
Öncelikle , uçak biletimi çok ucuza alabilme imkanım oldu, yaklaşık 60€ verdim gidiş geliş olarak.
Gezdiğim ve önerdiğim yerler :
- Trevi çeşmesi
- Kolezyum
- Ispanyol merdivenleri
- Roma forumu
- Navona meydanı
- Castel Sant'Angelo
- Trastevere bölgesi
- Santa Maria Maggiore Bazilikası
- Palatino tepesi
- Konstantin Taki
Yemek ile alakalı konuşmak istiyorum. Burası Italya her yerin pizzası güzeldir diyip ilk gördüğünüz restorana atlamayın benim gibi çünkü her yerin pizzası güzel değil. O yüzden pizza olarak tavsiye vereceğim bir yer :
- Tonnarello (Trastevere bölgesinde)
- Roma Termini
Onun dışında, tiramisu, dondurma gibi yer olarak tavsiyelerim :
- Pompi
- Roma Termini
- Gelateria Fassi (Palazzo del Freddo Giovanni Fassi)
Roma'da ücretsiz gezdiğim yerler :
- Trevi çeşmesi
- Ispanyol merdivenleri
- Navona meydanı
- Castel Sant'Angelo
- Trastevere bölgesi
- Santa Maria Maggiore Bazilikası
- Konstantin Taki
Roma'da kaç gün kalınması gerekiyor :
4 gün kalmış biri olarak bence bu sürenin uygun olduğunu düşünüyorum ama elbette Roma'da daha gezilecek ve görülecek çok yer olduğu için belki 5 gün lükse kaçsa dahi biraz daha tadını çıkarmanız için yeterli bir süre olabilir.
Roma'ya ne zaman gidilmeli :
Roma'ya asla ama asla yaz aylarında gitmeyin, temmuz-ağustos arası 40 derecelerin üstünde oluyor oralar ve sıcaktan tatilinizden keyif alamayabilirsiniz.
Roma'da nerede kalınmalı :
Ben merkeze çok uzak olmayan bir yerde kaldım otel olarak. Turistik yerlere ne çok uzak ne de çok yakındı. Google maps'in size "yürüyerek 20 dkk" yazısına kanmayın ve metrolara otobüslere binin çünkü aksi takdirde günde 30 bin adım atmanızı garantiliyorum ve 3-4 gün kalacak birine göre üst üste, günlerce onca adım atmak zor gelebilir. Google maps'e göre Roma'da ulaşmak istediğin her yer zaten 20 dkk, Google maps bizi kandırıp spor yapın diyor :')
DIKKAT :
Roma'da turistik yerler haricinde sokaklar boylu boyunca çöp ile dolu. Ayağınıza çöpün dolanmasını geçtim, burnunuzun direğini sızlatacak kadar fazla pis bir koku yayılıyor havalar sıcak olduğunda. Çöp arabaları çok küçük Roma'da ama bunun nedenini bilmiyorum, bileniniz var mı ?